Det kvinnliga ansvaret

Så de senaste dagarna har handlat om ytterligare en helt bisarr våldtäktsdom.

En tjej och en kille går hem till hans lägenhet i Lund, de har sex och nånstans så försöker hon avbryta det hela varpå han blir våldsam och tvingar till sig sex. Solklar våldtäkt skulle nog de flesta mena. Mannen erkänner till och med i tingsrätten att hon sa nej, att hon kämpade emot. Mannen förklarade dock att hon betedde sig som andra tjejer han haft sex med som han haft våldtäktslekar med så därför så trodde han att även denna tjej ville ha sex på det sättet, att hon i någon slags våldtäktslekanda bara låtsades. I det här fallet så betydde hennes Nej att hon ville trappa upp från ”vanligt sex” till avancerad bdsm-sex.

Då undrar jag, vad säger den här domen om vårt samhälle, vad får domen för konsekvenser?

Den här mannen är ju oskyldig enligt Lunds tingsrätt för att han uppfattat det som att hon godkänt hans agerande när hon inte gjorde det. Inte desto mindre är alla medvetna om att en våldtäkt skedde eftersom hon inte ville och han ändå gjorde. Domen betyder alltså att våldtäktsmannen inte hade ansvar för den inträffade våldtäkten. Så hur kunde den ske om inte han gjorde sig skyldig till dådet? Jo, den kunde inträffa för att hans tidigare flickvänner gillade när han lekte våldtäkt med dem, enligt honom själv och något som tingsrätten anser motiverar hans frikännande.

Det var alltså kvinnorna som hade uppmuntrat honom att våldta. Alla kvinnor som han idkat BDSM-sex med blev genom hans frikännande skyldiga till en annan kvinnas våldtäkt. För så är det ju. Om han själv upplevde att hon betedde sig som hans tidigare flickvänner och tingsrätten därmed dömer honom som oskyldig så faller ju ansvaret på händelsen på de tidigare flickvännerna. Förövaren var egentligen bara ett verktyg i det här fallet, ett verktyg som hade lärt sig av sina tidigare kvinnliga partners på vilket sätt han skulle agera. Därmed är HAN oskyldig men alla de han haft sex med är det inte. De är skyldiga till våldtäkt. Kvinnorna.

Det är vad domen i Lund förmedlar. Att alla kvinnor har ett ansvar gentemot alla kvinnor om att inte syssla med någon typ av sexuella lekar där samtliga aktörer spelar någon sorts roll, som inom exempelvis BDSM. Män får förstås ha precis vilka sexuella intressen som helst, men de kvinnor som faller till föga och begår likvärdiga sexuella akter, de programmerar ju mannen att förstå alla kvinnor som medgivande när de säger ”NEJ SLUTA, SLÄPP MIG, JAG VILL INTE”.

De kvinnor som gillar piskor och koppel är de som måste hållas till skuld om en kvinna våldtas med piska och koppel, inte den man som håller i piskan och kopplet.

Men vänta! Logiken som Lunds tingsrätt använder sig av kan med fördel dras ännu längre! För en kvinna som inte säger ifrån när kollegan daskar henne på rumpan på kontoret gör sig skyldig till att uppmuntra kollegan att daska alla kvinnor på rumpan på kontoret! Varför stanna där! Om tjejen på porrfilm ställer upp på gangbangsex med ett gäng killar så varför inte med dig och dina polare?

Hur fan tänkte de egentligen? Kollektiv skuld 2014??

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s